You are currently viewing چربی های سالم

چربی های سالم


چربی مناسب برای سالم ماندن چیست؟

امروزه نظرات متفاوت و گاه متضاد در مورد نوع چربی مناسب برای سلامتی ما وجود دارد. برخی تصور می کنند که چربی های حیوانی از دم های ذوب شده (یا کره ذوب شده) تهیه می شوند. آنها می گویند مصرف این نوع چربی از هر نوع گیاه دیگری سالم تر است. آنها همچنین در نتیجه فرآیندی که روی دانه های گیاهان موجود در روان کننده رخ می دهد ، ایجاد می شوند. گاهی دلایل دیگری می شنوم. قطره های روغن نباتی هنگام استفاده چسبناک می شوند. کسانی که برای سرخ کردن روغن های گیاهی ناسالم می خواهند ، معتقدند که هنگام سرخ شدن دم ها به سطح گاز نمی چسبند. بنابراین ، این نوع چربی نشان می دهد که سالم تر است. بنابراین ، در این مقاله در سایت دکتر رضا اطمینانانی متخصص تغذیه اصفهان ، به طور مختصر به انواع روغن ها و چربی هایی که برای سلامتی ضروری هستند ، می پردازیم. اطلاعاتی در مورد تفاوت چربی

مصرف چربی های گیاهی

از طرف دیگر متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف روغن های گیاهی برای حفظ سلامتی بهتر است. دلیل اصلی این امر این است که چربی های حیوانی حاوی اسیدهای چرب غنی از کلسترول هستند که در عروق جمع شده و دیواره عروق را سخت کرده و منجر به تصلب شرایین و در نهایت فشار خون بالا و بیماری های قلبی عروقی می شود. علاوه بر اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3 ، روغن های گیاهی حاوی بسیاری از آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ویتامین D هستند که به حفظ سلامتی کمک می کند.

مولکول چربی از ترکیب آن با الکل سه ظرفیتی به نام گلیسرول یا گلیسیرین تشکیل می شود. مولکول اسید چرب از کربن و هیدروژن زیادی تشکیل شده است. در این مولکول ، اگر تنها یک الکترون بین دو کربن مشترک باشد ، به آن پیوند معمولی می گویند. از سوی دیگر، هنگامی که دو الکترون بین دو کربن به اشتراک گذاشته می شود ، به این پیوند دوگانه می گویند. بنابراین ، در مورد اول ، یک اسید چرب اشباع یا SFA زمانی ایجاد می شود که اتم های کربن در زمینه اسید چرب پیوند دوگانه ندارند.

لیست اسیدهای چرب اشباع شده

اگر پیوند مضاعفی بین اتم های کربن در زنجیره اسیدهای چرب وجود داشته باشد. اینها اسیدهای چرب اشباع (SFAs) نامیده می شوند. این اسیدهای چرب بستگی به وجود یک یا چند پیوند دارد. نام آنها متفاوت خواهد بود. اگر فقط یک پیوند ناقص در ترکیب اسیدهای چرب وجود داشته باشد. این اسید چرب غیر اشباع مونو (MUFA) نامیده می شود. اگر بیش از یک پیوند دوگانه داشته باشد ، به آن اسید چرب غیراشباع (PUFA) می گویند.

بسته به ساختار اسید چرب و محل آن در همبستگی مضاعف ، می توان آن را اسیدهای چرب امگا 3 یا امگا 9 نامید. لازم به ذکر است که سه نوع اسید چرب اشباع نشده به نام اولئیک ، لینولئیک و لینولنیک برای بدن ضروری هستند. این بدان معناست که آنها نمی توانند عملکرد فیزیکی داشته باشند. اما او به آنها نیاز دارد. همانطور که گفته شد ، اسیدهای چرب ضروری به مقدار کافی در روغن های گیاهی وجود دارد.

به طور کلی ، اگر بیش از حد از اسیدهای چرب اشباع شده استفاده کنید ، می توانند باعث ایجاد کلسترول غیرطبیعی در خون شوند. علاوه بر این ، اکثر اسیدهای چرب ، از جمله اسید لوریک ، اسید میریستیک و اسید پالمیتیک ، چربی خون را افزایش داده و به عروق خونی آسیب می رسانند. اسید میریستیک قوی ترین علت آسیب عروقی است و پس از آن اسید پالمیتیک و لوریک وجود دارد. اسید میریستیک را می توان به کره اضافه کرد ، اغلب در روغن نارگیل و روغن نارگیل یافت می شود. اسید پالمیتیک 60 درصد از کل اسیدهای چرب مصرفی را تشکیل می دهد که منجر به بالاترین میزان افزایش کلسترول می شود. این اسید چرب در بیشتر چربی های حیوانی یافت می شود.

جایگزینی اسیدهای چرب اشباع با اسیدهای چرب اشباع نشده

مصرف اسیدهای چرب اشباع نشده دو پیوندی (مانند لینولئیک اسید ، اسید 18 کربن اسید دو پیوندی) و میوه ها و سبزیجات می تواند از بیماری های قلبی عروقی جلوگیری کند. بنابراین ، نوع اسید چرب مصرفی می تواند باعث افزایش کلسترول و کلسترول در خون شود و منجر به بیماری های قلبی عروقی شود.

مصرف 1٪ اسیدهای چرب اشباع نشده کلسترول را تا 1.4 میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد. این اسیدهای چرب در روغن های گیاهی یافت می شوند ، به طور گسترده ای در سالاد و مارگارین استفاده می شود. مطالعات نشان می دهد رژیم مدیترانه ای خطر عود بیماری مزمن کرونر قلب را 70 تا 50 درصد کاهش می دهد. این غذا از میوه ها و سبزیجات تشکیل شده است. سبزیجات (هویج ، هویج ، سیب زمینی ، پیاز ، هویج) و سبزیجات برگ سبز ؛ نان و غلات ؛ غذاهایی که حاوی ماهی و اسید لنیولئیک (دانه کتان و روغن کانولا) و روغن های گیاهی مانند کلزا هستند. دانه ها مانند گیلاس هستند.

فرآیند هیدروژناسیون به طور گسترده ای در صنعت برای تقویت چربی ها و حاشیه ها استفاده می شود. اسید چرب خطرناکی به نام ترانس تولید می کند. با این حال ، غذاهای حیوانی (گوشت گاو ، کره ، چربی شیر) حاوی برخی اسیدهای ترانس هستند. با این حال ، روغن های طبیعی دارای اسیدهای چرب غیر اشباع ترانس کمی هستند.

مصرف اسیدهای چرب ترانس باعث افزایش کلسترول می شود. این اسیدها از نظر بیولوژیکی مانند اسیدهای چرب اشباع عمل می کنند. در عین حال ، میزان بالای آنتی اکسیدان آنها می تواند برای سلامتی آنها مضر باشد. توصیه می شود که از 2 درصد از کل انرژی رژیم غذایی تجاوز نکند. شما باید از خوردن سبزیجات خام که به طور سنتی تهیه می شود اجتناب کنید.

متخصص تغذیه اصفهان بهترین نوع چربی برای سالم ماندن است

محتوای چربی

چاقی با مصرف زیاد چربی همراه است و تأثیر قابل توجهی بر خطر بیماری های قلبی عروقی از جمله تصلب شرایین دارد. هنگامی که چربی از بین می رود ، سطح تری گلیسیرید و کلسترول نیز تحت تأثیر قرار می گیرد. آره، رژیم غذایی بسیار کم چرب که کمتر از 20 درصد کل انرژی را از چربی تأمین می کند ، سطح کلسترول خون را به میزان قابل توجهی کاهش نمی دهد. بنابراین ، توصیه اولیه کمتر از 30 درصد کالری روزانه شما است. چربی باید کمتر از 7 درصد مقدار توصیه شده غذا باشد. بقیه چربی ها به ویژه اسیدهای چرب ترانس و امگا 3 کمی دارند.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه تغذیه و تغذیه و تکنیک های اساسی می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

راهکارهای کنترل گرسنگی

راهنمای خرید لبنیات

منابع آنتی اکسیدان ها

رابطه بین تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات



دیدگاهتان را بنویسید