You are currently viewing نکات مهم تغذیه ای در ایام نوروز

نکات مهم تغذیه ای در ایام نوروز


به آن کرونا می گویند ویروس کوئید 19
علاوه بر ایجاد اختلال در زندگی روزمره بسیاری از مردم در سراسر جهان ، مانع از انجام رسوم سنتی در برخی از کشورها از جمله ایران می شود. در این رابطه ، مقامات بهداشتی از مردم می خواهند روابط اجتماعی و خویشاوندی خود را محدود کنند.

توصیه ما به شما این است که برنامه های سفر و بازدیدهای نوروزی خود را تا حد ممکن به تعویق بیندازید. اما اگر یک گردهمایی خانوادگی کوچک دارید ، ایده خوبی است که توصیه هایی را ارائه دهید تغذیه برای کاهش خطر ابتلا به آن از تاریخ های زیر استفاده کنید:

ابتدا غذاهای پرمصرف نوروزی را معرفی می کنیم.

میوه ها

میوه ها از نظر تغذیه و طعم متفاوت هستند ، اما ویژگی های مشترکی نیز دارند.

1 آنها حاوی انواع آنتی اکسیدان ها هستند. آنتی اکسیدان ها با از بین بردن رادیکال های آزاد ، اثرات پیری را بر بدن کاهش می دهند.

2 از آنجا که این گروه از غذاها عموماً بدون آمادگی مصرف می شوند ، از دست دادن مواد مغذی آنها و سطح آنزیم مفید آنها بسیار کم است.

3. آنها حاوی انرژی کمی هستند. آره، آنها حاوی انرژی هستند. این تصور که میوه شما را چاق نمی کند اشتباه است. هر 100 گرم میوه حاوی 5 قاشق غذاخوری برنج است. معادل کربوهیدرات و انرژی است.

یادداشت مهم بر خلاف باور عموم. میوه های خشک که به دلیل طعم بسیار مورد توجه قرار گرفته اند ، به عنوان گروهی از میوه ها توصیف می شوند نه میان وعده و دارای خواص زیادی هستند. با این حال ، توجه به این نکته ضروری است که میوه های خشک کالری بیشتری در هر واحد دارند. در نتیجه ، اگر آنها زیاد مصرف کنند ، مانند آجیل ، تمام مزایای آنها در چربی از بین می رود.

آجیل

آجیل ها یک گروه پروتئینی هستند. مزیت آجیل این است که حاوی مواد مغذی و ویتامین است. این گروه دارای نقاط قوت و ضعف است.

1 کالری بالایی دارند. مصرف این گروه های غذایی باعث افزایش کالری بدن می شود. باید به درستی محاسبه شود و در رژیم غذایی روزانه گروه پروتئین گنجانده شود.

2 سدیم بالایی دارند. سدیم موجود در این غذاها به طور طبیعی زیاد نیست ، اما معمولاً هنگام آماده سازی نمک به آن اضافه می شود. سطوح بالای سدیم برای افراد سالم و افراد مبتلا به فشار خون مناسب نیست.

3 خواص آنها مربوط به روغن های غیر اشباع است. بنابراین ، خوردن آجیل مشکلی ندارد. خوب یا بد ، چربی ها و روغن ها حاوی 9 کیلو کالری در گرم هستند.

4. افزایش ظرفیت ذخیره سازی باعث تغییر در انواع چربی ها و کاهش ارزش غذایی آنها می شود.

5. اگر از جمله افرادی هستید که در نوروز آجیل زیادی می خورید ، گوشت قرمز و سفید بخورید. ماهی مراقب باشید از تخم مرغ یا سایر محصولات لبنی استفاده نکنید.

ترش و شیرین

بعد از نوروز ، افراد چاق برخی از آنها را بزرگترین مقصر خود می دانند. برخی در گروه غلات هستند. آرد گندم تصفیه شده ای است که سبوس را برای شکل و طعم بهتر به دانه ها تفکیک می کند.

از دست دادن سبوس باعث اتفاقات مهم زیادی در این رژیم ها شد.

1 این غذاها مواد مغذی زیادی مانند ویتامین B و آهن را از دست می دهند.

2 کمبود سبوس می تواند منجر به افزایش سریع قند خون پس از خوردن این غذاها و در نهایت احساس گرسنگی در مدت کوتاهی پس از خوردن این غذاها شود.

3 سبوس آب زیادی را جذب کرده و هضم را در دستگاه گوارش تسریع می کند. حذف سبوس مقدار غذا در معده را کاهش می دهد ، سرعت هضم را از طریق دستگاه گوارش کاهش می دهد و باعث یبوست می شود.

عوامل منفی ذکر شده مربوط به آرد تصفیه شده است. بنابراین فرض کنید می خواهید این نان را بپزید. کمی شکر و روغن یا کره ؛ خامه و شیر بدون چربی اضافه کنید. این غذاها حاوی هیچ گونه ویتامین یا مواد مغذی نیستند ، بنابراین مصرف طولانی مدت می تواند منجر به کمبود ویتامین ها و کالری برای بدن شما شود. کاهش اشتها یکی از عوارض سوء تغذیه است.

نکات مهم تغذیه ای در ایام نوروز:

به یاد داشته باشید که حداقل سه وعده غذایی اصلی (صبحانه ، ناهار ، شام) بخورید.

در ایام نوروز ، برنامه غذایی مانند هر زمان دیگری تنظیم می شود و بهتر است آجیل و دانه ها را به عنوان میان وعده و در حد اعتدال بخورید. ولی مقدار غذا را می توان به هر غذای اصلی اضافه کرد کاهش او به ویژه شام ​​کوتاهی می کرد.


صبحانه این یکی از مهمترین مواد غذایی برای سلامتی و رفاه انسان است. خوابیدن زود هنگام تعطیلات به افراد کمک می کند تا صبح با طراوت از خواب بیدار شده و مقدار کافی نان و آب دریافت کنند. شیر، پنیر با آلبالو و کره کرم رنگ تا حد امکان از کره اجتناب کنید و برای بهترین صبحانه تخم مرغ و تخم مرغ بخورید. خیار ، گوجه فرنگی، بهتر است از میوه ها و آب میوه های طبیعی استفاده کنید.

انواع توت ها انگور و خرما در میوه گنجانده شده است. اگر شما از آن دسته افرادی هستید که نمی توانند از خوردن میوه در یک مهمانی بگذرند ، به شما توصیه می شود این موارد را از صبحانه حذف کنید (چای نیز ممنوع است).

مصرف چای و شکر را تا حد ممکن به دلیل مصرف قند در ایام عید محدود کنید.

هرم راهنمای غذا خوردن 2-4 واحد میوه در روز را توصیه می کند. در دوران نوروز ، اغلب به دلیل فراوانی میوه ها ، بیش از حد و پرخوری مصرف می شدند. بنابراین 2-4 واحد میوه در روز بخورید ، مخصوصاً اگر چاق هستید.

اگر آب نبات زیادی می خورید ، باید نان و برنج کمتری بخورید. در چنین مواردی ، استفاده از سالاد یا سبزیجات می تواند از پرخوری یا سوء تغذیه جلوگیری کند.

تعیین کنید که روزانه چقدر شیرینی ، شکلات و آجیل مصرف می کنید. سهم خود را کنار بگذارید و دیگر درخواست نکنید.

مصرف غذاهای سرخ کرده را کاهش دهید. بیشتر غذاهای پخته و خیس خورده بخورید.

کدو حلوایی به دلیل ارزش غذایی بالا و محتوای کم کالری ، هویج، سیب زمینیها می توانید از کلم بروکلی و مرغ غذای خوبی تهیه کنید.

روزانه 8 تا 11 لیوان آب بنوشید. کاهش مصرف آب در ایام نوروز یکی از مهمترین عوامل مثر بر سلامتی است.
از طرف دیگر ، از نوشیدن آب زیاد جلوگیری می کند و گرسنه می شود.

مصرف زیاد شیرینی و شکلات در ایام نوروز مانند هر بیماری دیگری ، می تواند مشکلات سلامتی ایجاد کند. بچه های امروز سیر و سالم هستند. مصرف زیاد شیرینی و شکلات می تواند منجر به ناراحتی معده ، حالت تهوع و استفراغ شود. اغلب باعث مشکلات گوارشی مانند تهوع و استفراغ می شود و در طول تعطیلات به مدت دو هفته ادامه می یابد. نه سرگرم کننده است و نه راحت.

آب نبات و شکلات می توانند اشتها را کاهش دهند. مخصوصاً در کودکان. بنابراین ، توصیه می شود مصرف آنها را بین 2 تا 3 ساعت از وعده غذایی اصلی کاهش دهید.

آب نبات و شکلات را دور از چشم نگه دارید. طبیعی است که هر چند دقیقه یکبار در حالی که دسر روی میز است غذا بخورید
خوردن شیرینی.

به اندازه کافی ورزش کنید.

موفق باشید

دیدگاهتان را بنویسید