You are currently viewing محصولات تراریخته و تغذیه ای دکتر رضا اطمینانانی

محصولات تراریخته و تغذیه ای دکتر رضا اطمینانانی


محصولات تراریخته و تغذیه ای

در جهان امروز ، تأمین غذا برای افزایش جمعیت ضروری است. این در کشورهای توسعه یافته نگران کننده نیست. زیرا تقریباً همه به غذای کافی و سالم دسترسی دارند. با این حال ، در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافته ، 70 درصد درآمد صرف غذاهایی می شود که تمام نیازهای مغذی را برآورده نمی کنند.

در کشورهای در حال توسعه ، گرسنگی برای کودکان و مادران پنهان است. این فرایند زمانی اتفاق می افتد که غذایی که می خوریم فاقد مواد مغذی لازم است. به عنوان مثال ، کمبود آهن در کودکان ، رشد جسمانی و توانایی یادگیری آنها را در سنین مدرسه مختل می کند و توانایی آنها را برای انجام فعالیت های بدنی در بزرگسالان کاهش می دهد. غذای اصلی در این کشورها کمبود مواد معدنی و ویتامین دارد. گوشت ، پرورش غذاهایی مانند ماهی و سبزیجات گران است.

از سوی دیگر تولید مواد غذایی به زمین کشاورزی نیاز دارد. میزان زمین های زراعی محدود است. در چنین شرایطی ، ظهور بیوتکنولوژی و تولید محصولات اصلاح شده ژنتیکی یا اصلاح شده ژنتیکی راهی مفید و م toثر برای تولید محصولات کشاورزی است. به دلیل افزایش تقاضا برای غذا و محدود بودن زمین های کشاورزی ، بازده غذایی بالا و عملکرد بالا مورد نیاز است. اصلاح ژنتیکی برای تمایز ژن ها به گیاهان دیگر استفاده می شود. برای جدا کردن این توسعه جدیدی است که امکان بارگیری و نصب آن وجود دارد. ژنها از تغییرات طبیعی روزانه به منظور ایجاد گونه های جدید تغییر می کنند. اصلاح ژنتیکی می تواند منجر به جهش ژنتیکی بین گونه ها شود.

بیوتکنولوژی

بیوتکنولوژی قیمت مواد غذایی را کاهش می دهد و مواد غذایی را سالم تر می کند. روشی جدید برای افزایش عملکرد و عملکرد محصول ؛ کاهش استفاده از سموم دفع آفات ؛ این امر سلامت کشاورزان را حفظ می کند ، هزینه های کشاورزی را کاهش می دهد و در نهایت انتقال ژن را تغییر می دهد. فراهمی زیستی در غذا

یکی دیگر از مزایای این علم افزایش ویتامین ها و مواد معدنی و کاهش آلرژن های طبیعی در غذا است. وجود ویتامین ها و مواد مغذی در غذاهای اساسی از طریق بیوتکنولوژی و غنی بودن در کشورهای در حال توسعه یکی از راه های کاهش سوء تغذیه است.

سه استراتژی مهم در این زمینه وجود دارد.

1. غذاهای حاوی مواد مغذی را کاهش دهید.

2. جذب مواد مغذی و ترکیبات را افزایش داده و جذب مواد معدنی و ویتامین ها را افزایش می دهد.

3. میزان مواد معدنی و ویتامین ها را افزایش می دهد.

کمبود مواد مغذی راهکارهای کاهش مواد مغذی ضد میکروبی مانند اسید فیتیک در غلات یکی از راه های افزایش مصرف مواد معدنی در رژیم غذایی است. فیتین شکل اصلی ذخیره فسفر در بیشتر دانه ها است و یک ترکیب مهم برای جوانه زنی و رشد است. به همین دلیل ، حذف این ترکیب از دانه امکان پذیر نیست. بنابراین ، دانشمندان با اصلاح ژنتیکی و کاهش اسید فیتیک ، میزان فسفر موجود در دانه ها را کاهش می دهند و جذب مواد معدنی را بدون به خطر انداختن فیزیولوژی گیاه افزایش می دهند.

مواد مغذی را افزایش دهید که جذب مواد مغذی را افزایش می دهد.

اسیدهای آمینه مانند سیستئین جذب آهن و روی را افزایش می دهند. با این حال ، میزان غذاهای اصلی در غلات ، مانند غلات ، کمتر از گوشت است و افزایش جزئی آن ، جذب این مواد معدنی را افزایش می دهد. از آنجا که این ترکیبات اجزای اصلی گیاه هستند ، افزایش اندک اندازه آنها بر فیزیولوژی گیاه تأثیر نمی گذارد. دستکاری ژنتیکی باعث افزایش میزان آمینو اسیدها و پروتئین ها و همچنین جذب مواد معدنی مانند آهن و روی می شود. در این راستا ، تحقیقات زیادی برای بهبود ارزش تغذیه ای برنج در این محصول انجام شده است که قدرت اکثریت مردم کشورهای در حال توسعه است.

یکی از این موارد افزایش آهن در برنج است. فریتین در گیاهان یافت می شود ، این یک پروتئین است که آهن را در حیوانات و باکتری ها ذخیره می کند. ژن فریتین در گیاهانی مانند سویا ، در گیاهانی مانند نخود و ذرت یافت می شود. فریتین در درمان کم خونی مثر است. از طرف دیگر جذب فریتین گیاهی 50 درصد جذب فریتین حیوانی را تشکیل می دهد. با این حال ، دانه های سویا دارای فراهمی زیستی زیادی هستند و به خوبی جذب می شوند. بنابراین دانشمندان برنامه ژن پروتئین سویا را به برنج وارد کرده اند. بنابراین ، برنج برای جذب آهن توسعه یافته است. از آنجا که آندوسپرم برنج معمولاً کمبود این ویتامین را دارد ، آنها با انتقال ژن ها به برنج ، ویتامین A تولید می کنند. بنابراین ، برنج جذب آهن را افزایش می دهد و حاوی ویتامین A است.

جمعیت فقیر

غذای اساسی فقرا اولین غذا است و 40 تا 55 درصد آهن را تأمین می کند. اگر آب برنج 50 درصد از آهن مورد نیاز آنها را تامین کند (به عنوان مثال برنج از بنگلادش) ، دو برابر شدن مقدار آهن موجود در برنج باعث افزایش 50 درصدی مصرف آهن و کاهش 50 درصدی آهن موجود در برنج غنی از حیات می شود.

3 درصد از کم خونی ها در زنان رخ می دهد. برای کاهش کم خونی ، مکمل های آهن سه برابر برنج اصلاح شده ژنتیکی گران هستند ، اما 100 برابر گرانتر از برنج اصلاح شده ژنتیکی هستند. بنابراین ، تولید محصولات تراریخته و تغذیه مقرون به صرفه است و اثرات طولانی مدت دارد.

مواد فعال که باعث سوء تغذیه نمی شوند

مواد مغذی برای گیاهان وجود ندارد ، اما مواد مغذی زیادی وجود دارد که می تواند برای سلامتی مفید باشد. مانند فیتواسترول ها ، چربی خون را کاهش می دهد. به همین دلیل ، در محصولات روغنی از طریق اصلاح ژنتیکی اندازه آن افزایش می یابد.

سایر مزایای بیوتکنولوژی

بیش از هر محصول بیوتکنولوژی دیگر ، دانه ها ، محصولات را می توان از میوه ها و سبزیجات تهیه کرد. بستگی به طعم برخی از محصولات دارد. می تواند برای افزایش رنگ و طعم استفاده شود.

از دیگر مزایای بیوتکنولوژی می توان به کاهش آلرژی و کاهش مواد مغذی اشاره کرد. راه اصلی کاهش حساسیت غذایی به پروتئین ها متوقف کردن متابولیسم این پروتئین ها است. راه دیگر برای تغییر ساختار پروتئین ، ایجاد پاسخ بد ایمنی است. بادام زمینی این کار برای کاهش حساسیت به برنج و گوجه فرنگی انجام شد. در سیب زمینی ، ترکیبات سمی مانند سولانین با افزودن ژن اینورتاز مخمر به سیب زمینی کاهش می یابد. محصولات ساخته شده با این فناوری شامل روغن کانولا و اسید استئاریک بالا می باشد. روغن سویا سرشار از اسید اولئیک است. تولید برنج سرشار از پروتئین و امگا 3

محصولات تراریخته و تغذیه ای متخصص تغذیه اصفهان

نتیجه

با استفاده از فناوری های ژنتیکی و اصلاح شده برای ایجاد مشکلات تغذیه ای امروزه در جهان ، می توان غذاهای فوق العاده غنی و پربازده تولید کرد که بسیار ارزشمند هستند. بدیهی است که این محصولات در کشور ما موجود نیست. تحقیقات در این زمینه پاسخ بسیاری از مشکلات تغذیه ای کشور است.

لازم به ذکر است که هنوز تعداد کمی از مردم در جهان نگران جهش های ژنتیکی این محصولات هستند. لازم به ذکر است که عوارض جانبی جدی وجود دارد. بعد


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه تغذیه و تغذیه و تکنیک های اساسی می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


مطالب پیشنهادی:

منابع آنتی اکسیدان ها

رابطه بین تغذیه و خلق و خو

مضرات رژیم بدون کربوهیدرات

چربی های سالم



دیدگاهتان را بنویسید