You are currently viewing بخش دوم تغذیه در دوران بلوغ و نوجوانی

بخش دوم تغذیه در دوران بلوغ و نوجوانی


تغذیه در دوران بلوغ و نوجوانی

دکتر تغذیه اصفهان در پی قسمت دوم مقاله تغذیه در دوران بلوغ و نوجوانی ، سایت رضا اطمینانانی بسیاری از مواد معدنی مهم را که در بلوغ و نوجوانی نقش اساسی دارند توضیح می دهد.

کلسیم

این فراوان ترین ماده معدنی در بدن است که 99 درصد آن در استخوان ها ذخیره می شود. در برخی موارد ، کلسیم را به عنوان منبع ذخیره تامین می کند. یک درصد کلسیم بدن در مایعات بدن یونیزه شده و انقباض ماهیچه ها را تنظیم می کند. تحریک و انتقال تکانه های عصبی ؛ لخته شدن خون؛ مسئول عملکردهای مهم از جمله عملکرد غدد درون ریز و تولید آنزیم های گوارشی است.

متأسفانه ، نوجوانان و جوانان به دلیل عدم تمایل به مصرف منابع غنی از کلسیم نمی توانند نیازهای خود را به طور کامل برآورده کنند. این بیماری می تواند مفاصل را در سنین جوانی (25-25 سال) تحت تاثیر قرار دهد.

ماهیچه با توجه به اینکه رشد استخوان و عملکرد غدد درون ریز در نوجوانی بسیار سریع است ، نیاز به کلسیم در نوجوانان بسیار بیشتر از نوجوانی و بزرگسالی است. نیاز به کلسیم دو برابر دوران بلوغ است ، به ویژه در دوران بلوغ.

علاوه بر این ، 45 درصد بافت استخوانی در این سن تشکیل می شود. بنابراین ، کفایت این ماده معدنی در غذا بسیار مهم است. از بین منابع مختلف غذایی ، شیر بهترین منبع کلسیم است. به دلیل ارزش غذایی پایین ، به اندازه شیر یا به اندازه کلسیم در رژیم غذایی کلسیم دارد. بنابراین ، به نوجوانان توصیه می شود 3-4 لیوان شیر بنوشند یا به همان میزان ماست مصرف کنند.


مطالب توصیه شده:

از شاخص قند خون چه می دانید؟


شیر و فرآورده های شیر متعلق به گروه لبنیات است. میزان کلسیم آنها نصف و دو برابر شیر است. نوشیدن نوشابه های گازدار بیشتر در بین نوجوانان رایج است. خطر چاقی و چاقی و همچنین افزایش دفع کلسیم را افزایش می دهد. نیاز به کلسیم به دلیل دوران نوزادی ، کهولت سن و ناباروری است.

1200-500 میلی گرم از تولد تا 19-15 سالگی ؛ 25-19 سال 1000 میلی گرم 51 تا 25 سال 900 میلی گرم از 51 سالگی تا 800 سالگی به 800 میلی گرم کلسیم نیاز دارید. حداکثر نیاز روزانه زنان به کلسیم در دوران شیردهی 1300 میلی گرم در روز است. از نظر افزایش جذب و اثربخشی ، آنها باید روزانه 2000 میلی گرم کلسیم مصرف کنند. نیاز روزانه به کلسیم در دوران بلوغ و بارداری 1200 میلی گرم است. موارد زیر را در نظر بگیرید: این مقدار با مصرف 1900 میلی گرم کلسیم به دست می آید.

شیر ماست و پنیر منابع حیوانی کلسیم هستند. کنجد که حاوی 780 میلی گرم از 100 گرم ماده اولیه گیاهی است ، جایگزین مناسبی برای شیر است. سپس 250 میلی گرم بادام را اضافه کنید. فندق حاوی 225 میلی گرم ؛ کنجاله سویا و دانه کتان یا 195 میلی گرم با دانه کتان ؛ 125 میلی گرم اسفناج ؛ لوبیا سفید حاوی 113 میلی گرم است. کلم بروکلی حاوی 105 میلی گرم است. 100 میلی گرم تخمه کدو و تخمه آفتابگردان ؛ نخود 71 میلی گرم سایر منابع کلسیم شامل 45 میلی گرم بلغور جو دوسر و 40 میلی گرم 100 گرم گندم است.

متخصص تغذیه اصفهان در بلوغ و نوجوانی

اهن:

حداکثر میزان آهن در دو سال اول زندگی و در دوران بلوغ و نوجوانی مورد نیاز است. در پسران ، بافت ماهیچه ای رشد کرده و توسعه می یابد. با شروع قاعدگی زنان ، باید حجم خون و تولید گلبول قرمز خود را افزایش دهند و همچنین سطح آهن را افزایش دهند. در برخی موارد مانند تغذیه با شیر مادر و ورزش ، میزان آهن به میزان قابل توجهی افزایش می یابد و بدن به میزان متعادل 10 درصد آهن را جذب می کند ، بنابراین استفاده از این منابع غنی از مواد معدنی در این دوران بسیار مهم است.

از آنجا که میزان آهن مورد نیاز در دوران نوجوانی به حدی زیاد است که حتی اگر ذخایر آهن پر باشد ، با افزایش تقاضا ، مقدار آهن مورد نیاز کاهش می یابد. کمبود آهن در این گروه سنی پیامدهای کوتاه مدت و بلند مدت زیادی دارد. نیاز آهن در دوران بلوغ در مردان 12 میلی گرم و در زنان 15 میلی گرم است. در دوران بارداری و شیردهی ، این دوز به ترتیب 30 تا 20 میلی گرم در روز افزایش می یابد.

آهن یکی از مهمترین عملکردهای بدن از طریق تشکیل مولکول های هم و انتقال اکسیژن به سلول ها توسط هموگلوبین است که بدن آن را از طریق بازدم و بازدم دی اکسید کربن خارج می کند. نقص ایمنی و نقص ایمنی در بیماریهای عفونی ؛ اختلالات یادگیری و از دست دادن حافظه کوتاه مدت ؛ ناهنجاری های رشدی ؛ کاهش اشتها ؛ اینها برخی از عوارض جانبی افزایش مسمومیت با سرب و کمبود آهن هستند.


مطالب توصیه شده:

گوشت نخورید


علاوه بر این ، کمبود آهن می تواند منجر به کم خونی ، بیماری قلبی و سکته مغزی شود. خستگی ضعف سردرد بی تابی اضطراب ؛ کاهش تمرکز ؛ مخصوصا لب ها. پلک ها و چشم ها ؛ سایر علائم کمبود آهن شامل عدم تحرک و تمرکز ضعیف و یادگیری است. باید به آنها توجه کنید.

خاک یخ، . خوردن کاهگل و گچ یکی دیگر از علائم کمبود آهن است. متأسفانه سوء تغذیه و کم خونی در دختران و پسران بین 9 تا 14 سال بیشتر شایع است. اما سوء تغذیه در دختران خطرناک تر است. زیرا این دختران فرزندان خود را بزرگ می کنند. کاستی های آنها می تواند تأثیر مخربی بر سلامت کودکان آینده داشته باشد. در زیر میزان آهن برخی از غذاها آمده است.

محصولات زراعی؛ دانه؛ آجیل و سبزیجات ؛ فیبر قهوه و چای ؛ برخی غذاها اسفناج و رازیانه ؛ کلسیم موجود در محصولات لبنی جذب آهن را کاهش می دهد. بنابراین ، اگر مبتلا به کم خونی هستید ، توصیه می شود غذاهای غنی از آهن را با شیر و سایر غذاهای غنی از کلسیم مصرف نکنید. مصرف زیاد شیر بیش از یک سالگی یکی از عوامل اصلی کم خونی در کودکان است. پروتئین سویا نیز مانعی برای جذب آهن است.

از طرف دیگر ، ویتامین C یکی از موثرترین منابع آهن (آهن از گیاهان) است. ماهی و آبزیان نه تنها حاوی آهن (آهن موجود در منابع حیوانی) بلکه ترکیباتی هستند که باعث جذب آهن می شوند.

که در

این ماده معدنی یکی دیگر از مواد مغذی است که تأثیر زیادی بر رشد نوجوانان دارد. روی همچنین یک ماده مغذی ضروری برای رشد جنسی نوجوانان است. بنابراین ، سوء تغذیه می تواند رشد جسمی و جنسی نوجوانان را مختل کند. کاهش طعم و اشتها از دیگر عوارض این سوء تغذیه است. بنابراین ، این سوء تغذیه علاوه بر بیماریهای زیادی که می تواند از الگوهای رشد نوجوانان پیروی کند ، می تواند منجر به سوء تغذیه بسیاری دیگر شود.

روی در تولید مواد ژنتیکی نقش دارد. رنگ آمیزی هموگلوبین ؛ کربوهیدرات ها نقش مهمی در پردازش پروتئین ها و چربی ها دارد. روی سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند ؛ توانایی یادگیری را بهبود می بخشد و بینایی و طعم را بهبود می بخشد. نقش مهمی در بهبود زخم ها و جلوگیری از انسداد شریان ها و بیماری عروق کرونر قلب دارد.

با افزایش سرعت رشد ، نیاز بدن به روی به 15 میلی گرم در روز در مردان و 12 میلی گرم در روز در زنان افزایش می یابد. کمبود روی در طول رشد ؛ افزایش نرخ رشد ، به ویژه در دوران بلوغ ، می تواند منجر به هیپوگنادیسم ، بیماری قلبی و سکته مغزی شود. اختلالات طعم ؛ کاهش وزن با خستگی و خستگی مداوم همراه خواهد بود. ضایعات پوستی ؛ دهان ، باعث آسیب به زبان و ناخن ها می شود. جدول زیر میزان روی موجود در منابع حیوانی و گیاهی را نشان می دهد.


دکتر رضا اطمینانانی با ارائه تغذیه و تغذیه و تکنیک های اساسی می تواند نقش مهمی در دستیابی به سلامت جسمی و روحی ایفا کند.

برای مشاهده صفحه اینستاگرام دکتر رضا اطمینانانی ، متخصص تغذیه و تغذیه اصفهان کلیک کنید.


دکتر رضا اطمینانانی

متخصص تغذیه اصفهان


مطالب توصیه شده:

گوشت نخورید

هشدار برای استفاده از آکریل آمید

اهمیت خوردن آجیل

بخش اول تغذیه در نوجوانی



دیدگاهتان را بنویسید