التور یک بیماری اسهالی حاد است


التور یک بیماری اسهالی حاد است که در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و مناسب بسیار کشنده است.

  التور یک بیماری اسهالی حاد است

التور یک بیماری اسهالی حاد است که توسط باکتری ایجاد می شود.

این بیماری توسط سم ترشح شده توسط میکروب در روده کوچک افراد آلوده ایجاد می شود. بنابراین میکروب از طریق مدفوع انسان در محیط پخش می شود و آب و غذا را آلوده می کند.

بنابراین پزشکان ضمن هشدار از مردم خواستند نکات بهداشتی را رعایت کنند.

التور چیست؟

التور یک بیماری اسهالی حاد است که توسط نوعی باکتری به نام ویبریوکولرا، یک میکروب، ایجاد می شود. این بیماری در صورت عدم پیشگیری و درمان به موقع و به شیوه صحیح بسیار کشنده است و در فصول گرم سال بروز می کند و با توجه به فصل گرما و استفاده افراد از آب و میوه و سبزیجات احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد. . در زمان های قدیم بیماری ناشی از این باکتری در ایران «شبه وبا» نامیده می شد.

علائم اصلی این بیماری به شرح زیر است:

۱- احساس پری و غرش در معده و به دنبال آن اسهال شدید آبکی همراه با اجابت مزاج مکرر
۲- نداشتن دل و درد دل
۳- استفراغ بدون حالت تهوع قبلی
۴- عدم تب یا تب خفیف در کودکان
۵- مدفوع با ظاهر مایع شفاف آغشته به ماده لزج سفید رنگ به شکل آب مسی و معمولاً بی بو.
۶- ندیدن خون در مدفوع
۷- گرفتگی عضلات به خصوص پشت ساق پا
۸- تشنه شدید
از دست دادن آب و املاح بدن می تواند به سرعت منجر به کم آبی شدید بدن و مرگ در عرض ۴.۳ ساعت شود. به خصوص اگر آب و مواد معدنی از دست رفته جبران نشود.
راه های انتقال مستقیم و غیر مستقیم
منبع اصلی این بیماری آب و غذای آلوده به میکروب است و دوره نهفته آن از چند ساعت تا پنج روز ولی معمولاً یک تا دو روز است.
این بیماری از راه های زیر منتقل می شود:
الف) تماس غیر مستقیم
۱-آب آلوده بنوشید
از آنجایی که باکتری وبا می تواند در آب زنده بماند، نوشیدن آب آلوده باعث انتقال بیماری می شود. (معمولا این آلودگی ثانویه است و از دفع غیربهداشتی فاضلاب و نشت آن به منابع آب آشامیدنی ایجاد می شود)
۲- مصرف میوه ها و سبزیجات شسته نشده یا شستن آنها با آب آلوده
۳- هنگام تهیه غذای خام یا نیمه پخته از آب آلوده استفاده کنید. غذای پخته شده نیز پس از آماده سازی می تواند توسط دست یا مگس آلوده شود
۴- استحمام یا شنا در آب آلوده
۵- تغذیه کودکان و نوزادان با شیشه های آلوده
ب) تماس مستقیم
آلودگی می تواند از طریق دست های آلوده، تماس با مدفوع و استفراغ بیمار یا تجهیزات آلوده بیمار منتقل شود.
اجتناب کنیم
۱- رعایت بهداشت فردی و اجتماعی
۲- بعد از اجابت مزاج و قبل از تهیه و خوردن غذا دست ها را با آب و صابون بشویید
۳- استفاده از آب آشامیدنی سالم
(پخت یا ضد عفونی کردن با کلر)
۴- از آب رودخانه یا چشمه استفاده نکنید
۵- استفاده یا پختن شیر پاستوریزه

نویسنده: مهسا کسنوی